Nalox är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga före användning.

Nagelsvamp behandling

Ju tidigare du startar din nagelsvampbehandling, desto större chans har du att helt bli fri från infektionen.

Att behandla naglar drabbade av nagelsvamp kan vara en utmaning då infektionen ligger inne i nageln och därför är svår att komma åt. Även när infektionen behandlas måste den gamla nageln helt ersättas av ny frisk nagel innan den helt kan friskförklaras. För fingernaglar kan den processen ta upp till sex månader, för tånaglar upp till ett år. Om du har symptom på skadade naglar kan du prova ett receptfritt topikal produkt. Om det inte hjälper mot infektionen bör du kontakta en läkare för råd.

Kom ihåg att ju tidigare du påbörjar behandling av den infekterade nageln, desto större chans har du att helt tillfriskna från infektionen. Riktig nagelvård som att hålla händer och fötter svala och torra, bära bekväma skor och klippa naglarna regelbundet hjälper till att minimera risken för återfall. Att behandla nagelsvamp kräver tålamod men ge inte upp och avsluta inte behandlingen utan att konsultera en läkare då det kan göra att behandlingen helt misslyckas.

Ytverkande behandling mot nagelsvamp

De fall av nagelsvamp där nagelbandet inte är infekterat kan det behandlas med receptfria krämer, salvor eller antisvamplack. Nalox är ett kliniskt bevisat fungerande topikalt medel mot svampinfektion i naglarna och nagelpsoriasis som dessutom kan användas av diabetiker. Nalox har en fysikalisk antifungal effekt och bryter ned de svampceller som vanligen orsakar nagelsvamp. Nalox har en keratolytisk effekt som jämnar ut nagelns ytskikt och motverkar missfärgningar och förtjockade naglar. Genom att binda fukt i nageln skapar Nalox en starkare nagel och resultaten kan synas redan efter 1 vecka*.

Nail fungus treatment

Invärtes medicinering mot nagelsvamp

Om din nagelsvamp har spridit sig till nagelbanden och ytliga behandlingar inte har hjälpt kan du behöva invärtes mediciner. De används bara vid svåra fall av nagelsvamp, onykomykos, och är receptbelagt. Det finns flera olika receptbelagda läkemedel mot svampinfektioner men några av dem är kända för att orsaka biverkningar såsom leverskador, tarmproblem och huvudvärk.

Andra behandlingar mot nagelsvamp

I svåra och smärtsamma fall av nagelsvamp som inte har kunnat åtgärdas med andra metoder kan det vara tvunget att operera bort nageln och sedan behandla området med antisvampkräm. Den här behandlingen kan vara effektiv men är smärtsam och tillfälligt handikappande. Nyare metoder mot nagelsvamp innefattar laserbehandlingar, ultraljud och ljusterapi.

Nalox är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga före användning.

Skadade naglar

Utseendet på skadade naglar kan orsaka känslomässigt obehag.

Nalox – en trippelverkande nagelsvampbehandling

Nalox behandlar nagelsvamp, normaliserar nagelns tjocklek och minskar missfärgningar på nageln, ofta med synlig förbättring redan efter bara 1 vecka.*

Läs mer
nalox box

Nalox är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga före användning.