Nalox är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga före användning.

Nagelsvamp och huskurer

Det finns många olika typer av huskurer mot nagelsvamp. Allt från aloe vera och tea tree-oljor till myntasalvor och vinäger - men fungerar de verkligen?

Det finns många olika typer av huskurer mot nagelsvamp. Allt från aloe vera och tea tree-oljor till myntasalvor och vinäger - men fungerar de verkligen? Det sägs att några av huskurerna har en antisvamp-effekt men det finns få vetenskapliga studier som bevisar något. Det faktum att en kräm eller annat ytverkande medel har svampdödande egenskaper gör det inte nödvändigtvis effektivt för behandling av nagelsvamp, eftersom medlet måste penetrera nageln och behandla nagelbädden så väl som nageln för att eliminera svampen. Här är några populära huskurer mot nagelsvamp som ofta syns i media och på nätet:

Tvätta händer med tvål
  • Myntasalva eller liniment, krämer som vanligtvis smörjs in på bröstet för att lindra hosta och tryck över bröstet, rekommenderas av många mot svamp. Minst en vetenskaplig studie stöder tesen om att tymol olja, en ingrediens som kommer från örten timjan, motverkar och bekämpar svamp men bevisen är begränsade.
  • Tea tree-olja utvinns ifrån bladen ifrån tea tree-trädet och är ett naturligt antiseptiskt medel som fungerar mot många sorters svamp och bakterier. Tea tree-olja har länge använts mot hudinfektioner i Australien och har visat sig vara effektivt mot fotsvamp. När den används mot nagelsvamp målas oljan på nageln minst två gånger om dagen i minst två månader. Ibland blandas den med lavendelolja.
  • Vinäger kan hämma tillväxten av vissa bakterier och är en populär huskur mot nagelsvamp, men det kan ta lång tid innan några resultat syns.
  • Blekmedel och Klorin har använts för att kurera nagelsvamp, men att doppa dina fötter i blekmedel kan orsaka hudirritationer och det finns få, nästintill inga, bevis för att det skulle vara effektivt alls mot svamp.
  • Aloe vera har antisvamp- och antibakteriella verkningar och uppges vara verksamt mot nagelsvamp samtidigt som det läker nageln. Aloe vera kan användas antingen på hela foten eller i syfte att smörja in på nageln.
  • Diverse örter kan hämma tillväxten av bakterier och svamp, däribland vitlök, ingefära, timjan och kamomill. De används för att stärka immunförsvaret och kan ha viss effekt på mycket mild nagelsvamp även om finns få vetenskapliga bevis för styrka detta.

Nalox är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga före användning.

Nalox – trippelverkande nagelsvampbehandling

Nalox motverkar nagelsvamp, minskar missfärgning och stärker och jämnar ut nagelns yta.

Nalox – unik trippelverkande nagelsvampbehandling

Nalox behandlar nagelsvamp, normaliserar nagelns tjocklek och minskar missfärgningar på nageln, ofta med synlig förbättring redan efter bara 1 vecka.*

Läs mer
nalox box

Nalox är en medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisningen noga före användning.